fbpx
+46 738 17 20 30 info@basicboard.se

Frågor & svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss!

Vanliga frågor & svar

Vad är ett Attefallshus?
Ett Attefallshus är ett hus som max får vara 30 m2 utvändigt mått. Det behövs normalt inget bygglov men du måste göra en anmälan till kommunens byggnadsnämnd och få ett startbesked innan du påbörjar bygget.
Hur påverkar byggandet av flera enheter storleksbegränsningen på 30 m2?
Du kan bygga flera Attefallshus, men alla hus som du har byggt på tomten får vara högst 30 m2 tillsammans.
Hur lång tid tar det att få huset på plats?
Efter beställning är produktionstiden ca 1 månad.
Hur levereras Attefallshuset?
Kunden ansvarar för att boka lastbil och arrangera leverans. Huset lastas på lastbil vid fabriken i Staffanstorp och transporteras till din fastighet. Väl på plats hjälper våra byggare till med att slutföra ev. kvarvarande moment gällande själva huskroppen.
Vem betalar leveransen?
Det är beställaren, det vill säga kunden som betalar och arrangerar leveransen av Attefallshuset.
Kan jag få huset anpassat till mina önskemål?
Självklart! Vi kan skräddarsy huset efter dina önskemål. Anpassningar som inkluderar ändringar av innerväggar, fönster och dörrar är fullt möjliga.
Är huset vinterisolerat?
Ja, huset är isolerat för vinterväder med väggar, golv och tak som är isolerade med 150 mm EPS (expanderande polystyren), vilket ger ett mycket högt isoleringsvärde.
Måste jag ha kök och badrum?
Nej, det måste du inte. Vi kan anpassa Attefallshuset utifrån era önskemål och exkludera kök och badrum och anpassa väggarna därefter.
När betalar jag mitt Attefallshus?
Du betalar ditt Attefallshus genom att lämna en förskottsbetalning på 50% vid beställning, och den återstående summan på 50% betalas när huset är klart för leverans.
Hur får Attefallshus användas enligt reglerna?
Huset kan användas antingen som en självständig bostad (komplementbostadshus) eller som exempelvis förråd, gäststuga, växthus eller garage (komplementbyggnad).
Hur går jag tillväga om jag vill köpa ett Attefallshus?
Vad kul att du vill köpa ett Attefallshus. Kontakta oss på telefon eller mail så hjälper vi dig.
Vad behöver jag tänka på gällande inkoppling av vatten, avlopp och el till mitt Attefallshus?
När det kommer till inkoppling av vatten och avlopp för ditt Attefallshus, är det viktigt att notera att hålgöring och rördragning för vatten och avlopp inte ingår i standardleveransen. Däremot är elrör förberett för kabeldragning.
Hur lång tid tar det att få startbesked?
Det beror på handläggningstiden hos just din kommun.
Hur nära tomtgränsen får jag bygga?
Om du uppför Attefallshus närmre gränsen än 4,5 meter krävs berörda granars medgivande för att du ska få bygga Attefallshus utan bygglov.
Vilken typ av husgrund är lämplig när jag ska bygga ett Attefallshus?
För byggnation av ett Attefallshus kan du välja mellan olika typer av husgrunder, såsom plintar, singelbädd direkt på marken eller torpargrund.
Vad ingår i priset?
Priset inkluderar grundmålad träpanel på utsidan och obehandlade gipsade väggar och tak på insidan. Kunden ansvarar för att skaffa vitvaror och kök.
Kontakta oss för mer information om hur ni kan bygga ert Attefallshus med oss!

BBI kan även hjälpa dig att Bygga Attefallshus av andra modeller utifrån dina önskemål. Kontakta oss så hjälper vi dig förverkliga din dröm.

Upptäck våra Attefallshus

Attefallshus Vinkel

Attefallshus Vinkel är vårt attefallshus med badrummet i vinkel till själva huset. Läs mer om vår basmodell som ger väldigt mycket hus för pengarna.

Attefallshus Loft

Attefallshus Loft är vårt snygga attefallshus med sovloft. Med både kök, badrum och sovplats på entréplan, möjliggör loftet ytterliga sovplatser om så önskas.

Attefallshus Rakt

Attefallshus Rakt är vårt stilrena attefallshus med stora fönsterdörrar, och med kök, badrum, sovplats och matplats samlade i en kompakt planlösning.

Jag är intresserad!
Fyll i formuläret så återkopplar vi så snart vi kan.

  Kontakt
  Box 5114
  200 71 Malmö
  +46 738 17 20 30
  info@basicboard.se

  På BBI tillverkar vi färdigmonterade Attefallshus i olika modeller med enastående isoleringsegenskaper, snygg design och i bra kvalitet till ett mycket bra pris.